Premis i Jurats

D’Or, Plata i Bronze, els Elefants d’inspiració daliniana són els Premis Oficials del Festival.
© Drets d’imatge reservats, Fundació Gala Salvador Dalí Figueres 2023/24.

Al temps que les atraccions circenses convidades actuen davant els espectadors, aquestes estan essent puntuades pels membres d’un jurat integrat per importants professionals del món de la pista arribats a Girona per a complir amb la seva tasca. Els 15 membres del jurat del Festival es reparteixen en tres seccions depenent del seu propi perfil:

» Jurat i Premis Oficials > Sota la tutela del President del Jurat, es reuneixen com a Jurat Oficial del Festival diverses destacades personalitats del món de la pista: directors d’alguns dels circs i festivals de major renom mundial. A ells deu els correspon la decisió final del lliurament dels trofeus oficials del festival: els Elefants d’inspiració daliniana d’Or, de Plata i de Bronze.

» Jurat i Premi de la Crítica i de la Imatge > Amb el nom de Jurat de la Crítica i de la Imatge es reuneixen vuit de les persones més doctes en circ de tot el món. Investigadors, incansables analistes, redactors en cap de les principals revistes especialitzades, historiadors… així com els millors fotògrafs especialitzats en circ del moment que valoren principalment la plasticitat i estètica de cada número. A ells els correspon el veredicte del premi de la Crítica i de la Imatge.

» Premi del Públic > En el Festival del Circ tots i cadascún dels espectadors es converteixen en membre d’un gran jurat gràcies al targetó de vot que se li entrega a l’entrar al recinte i que, un cop omplert amb el nom de la seva atracció predilecta, pot dipositar en una de les urnes que trobarà a la sortida de l’espectacle.

» Premis Especials > A més dels premis mencionats, determinades persones i organismes de referència dins el sector circense opten per atorgar els seus propis guardons: Premi Carles Navales, Premi Totó, Premi Circ Nikulin de Moscou, Premi Firebird Productions…

Notes:
– La composició dels jurats Oficial, de la Imatge i de la Crítica es farà pública durant el mes de gener.
– La llista dels premiats es publicarà en aquesta web i al facebook del Festival el dimarts 27 de febrer 2024 per la nit, un cop finalitzada la representació de l’Espectacle Or que conclou amb l’Acte de lliurament de Premis.