Costa Brava & Pirineu de Girona


COSTA BRAVA

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran des de Blanes fins a Portbou. La natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
El nostre litoral també et captivarà per la bellesa de les seves platges —de gran qualitat turística— i cales, algunes d’elles autèntics paradisos amagats entre penya-segats. Sense oblidar-nos del caràcter mediterrani de viles com Cadaqués Calella de Palafrugell.

També has de prendre nota d’indrets tan singulars com la badia de Roses, l’estany de Banyoles, els jardins botànics de Santa Clotilde, Pinya de Rosa, Marimurtra i Cap Roig.
La Costa Brava també et guarda un gran recull de propostes culturals: la gran empremta de Salvador Dalí a l’Empordà; el monestir de Sant Pere de Rodes o el castell de Peratallada; viles medievals com Tossa de Mar, Púbol o Pals; les ruïnes d’Empúries, testimonis excepcionals de les civilitzacions grega i romana; la tradició ceramista de la Bisbal, i la ciutat vella de Girona, amb una joia històrica de primer ordre en forma de barri jueu.

PIRINEU DE GIRONA

Al Pirineu de Girona hi ha molt més del que imagines. Hi ha un paisatge de contrastos amb cims que ronden els tres mil metres, valls reposades com la Cerdanya o la vall de Camprodon, i paratges màgics com la vall de Núria. Hi ha hiverns blancs, amb estacions d’esquí de primera —Vallter, Núria, la Molina i Masella— i molts esports de muntanya i d’aventura.
Hi ha el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb prop de quaranta volcans coberts de vegetació i la impressionant fageda d’en Jordà.

Hi ha petits pobles com els d’abans, com ara Oix i Beget, de postal, i municipis envoltats d’encant natural com Santa Pau. Hi ha la petjada històrica i cultural delromànic, amb grans exemples com el monestir de Santa Maria de Ripoll i petites esglésies rurals escampades per tot el territori. També Besalú —una autèntica vila medieval, una meravella turística—, Castellfollit de la Roca —enfilat dalt d’un penya-segat— i capitals de comarca vitals com RipollOlotPuigcerdà. I tants i tants altres pobles on hi ha molt més per descobrir.

 Per a més informació: www.costabrava.org