CIRC PER A TOTS

Vermell
Vermell

© Martí Dacosta

El vessant social i educatiu del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or

Un any més, el Festival del Circ engloba sota un mateix programa les diferents actuacions de caire social i/o pedagògic. El programa té tres vessants:

· Des d’un punt de vista social, el Festival, com a actiu cultural i turístic de la ciutat, pretén que la seva màgia arribi a tothom, a tots els ciutadans, fins i tot a aquells qui, per a les seves condicions particulars, els és impossible desplaçar-se fins a la Gran Carpa. En aquest sentit, els artistes del Festival ofereixen actuacions tant al Centre Penitenciari Puig de les Basses com a l’Asil Vilallonga. Serà durant els dies previs a l’estrena, 14 i 15 de febrer. L’activitat a la presó es ve realitzant cada edició amb molt bona acollida pels interns i valorada molt positivament pel personal encarregat del centre. D’altra banda, l’actuació a l’Asil compta amb la coordinació dels membres del Rotary Club. D’altra banda, es fa entrega de 100 entrades al col·lectiu Ksameu i a Càritas de Figueres que les distribueixen entre aquelles famílies que per la seva situació econòmica no poden adquirir una butaca per algun dels espectacles.

· Des d’un punt de vista pedagògic, s’organitzen 4 representacions exclusivament per a escolars que transcorren sota la Gran Carpa els matins dels dos primers dies del Festival . Més de 8.000 alumnes de tot Catalunya, i del sud de França, hi  assisteixen preparant prèviament l’activitat a les aules: els valors que emana el circ com la multiculturalitat, l’esforç i la superació són ben preuats pels mestres. Fins i tot, en determinades escoles de Figueres, personal de Circus Arts Foundation, organitzador del Festival, imparteix xerrades a l’alumnat.

· Seguint l’objectiu de difondre les arts del circ com una part de la nostra cultura, el festival ofereix un gran nombre d‘activitats paral·leles i gratuïtes als espectacles: conferències i exposicions coordinades amb diferents agents culturals de la Ciutat, presentacions i edicions de llibres i el ja tradicional concurs d’aparadors amb el suport de Comerç Figueres, entre moltes d’altres.

En definitiva, amb ‘Circ per a tots’ la Gran Carpa del Festival es converteix en l’epicentre d’ones expansives que irradien tota la ciutat i comarca de la màgia del circ internacional de qualitat.